Op Elektronicaforum.nl is de kans om een antwoord op je vraag te krijgen heel groot. In overzichtelijke subcategorieën kun je vragen en antwoorden over elektronica zoeken, plaatsen en beantwoorden.
Elektronica Forum is onderdeel van Schakelingen Online
 


 
16F628
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Volgende
 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> Digitaal
Auteur Bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Zo 16 Mrt 2014, 12:20    Onderwerp: Reageer met quote

Mat Janssen schreef:
Ja, dat is mogelijk, maar dan moet je er alleen maar naar toe schrijven en niks terug lezen.
In 99 van de 100 gevallen doe je dat al.
Dus het gaat.


dank je Mat, maar in mijn geval is het 100 van de 100 gevallen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11179
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Zo 16 Mrt 2014, 12:25    Onderwerp: Reageer met quote

Prima, houden zo !! Very Happy
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Vr 2 Jan 2015, 12:21    Onderwerp: Reageer met quote

weet iemand of normaal gesproken n backlight led van een lcd display al een serie weerstand heeft?
zodat ik er gewoon de 5V er op kan zetten?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11179
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Vr 2 Jan 2015, 15:15    Onderwerp: Reageer met quote

De meeste backlights zijn 5 volt en zit de weerstand al op de print.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Vr 2 Jan 2015, 17:33    Onderwerp: Reageer met quote

ok, alweer bedankt Mat
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Vr 2 Jan 2015, 17:44    Onderwerp: Reageer met quote

dus kan die background led gerust direkt met PWM uit n pic aansturen?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11179
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Vr 2 Jan 2015, 19:52    Onderwerp: Reageer met quote

helemaal waar.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Ma 5 Jan 2015, 19:27    Onderwerp: Reageer met quote

Als ik nu wil programmeren in proton ide, krijg ik de meldig error

missing security key

enig idee wat dit kan zijn??
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11179
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Ma 5 Jan 2015, 21:05    Onderwerp: Reageer met quote

Je hebt geen dongle in je pc zitten die ervoor zorgt dat jij een legale gebruiker bent.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Di 6 Jan 2015, 19:23    Onderwerp: Reageer met quote

maar die heb je toch niet nodig voor de lite versie?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11179
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Di 6 Jan 2015, 20:22    Onderwerp: Reageer met quote

Geen idee, ik ben nl geen proton gebruiker. Misschien kan iemand anders hier iets meer over vertellen.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Wo 7 Jan 2015, 22:14    Onderwerp: Reageer met quote

ga het maar weer eens met CDLITE proberen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Di 22 Sep 2015, 19:36    Onderwerp: Reageer met quote

ben er nu echt een tijd uitgeweest, en heb het idee, dat ik helemaal opnieuw moet beginnen,
ik begrijp er helemaal niks meer van

sorry
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Do 24 Sep 2015, 18:05    Onderwerp: Reageer met quote

is het normaal, dat ik de 16F877A niet als device kan instellen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11179
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Do 24 Sep 2015, 18:12    Onderwerp: Reageer met quote

Hallo Jan,
Ik zelf ben er ook al een hele tijd niet meer mee bezig geweest. Maar het typr 877a zou gewoon moeten kunnen. Ik heb een andere pc inmiddels en ook windows 10 erop, ik weet eigenlijk niet of alles nog wel wil werken.
Ik ben de laatste tijd meer bezig met het repareren en aanpassen van audio mengtafels en zware buizenversterkers.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Do 24 Sep 2015, 19:26    Onderwerp: Reageer met quote

tis raar, Mat, de 16F877 pakt tie gewoon, maar de 877a accepteert ie niet

lukt het n beetje met de buizen?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11179
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Do 24 Sep 2015, 21:07    Onderwerp: Reageer met quote

Buizen is eigenlijk altijd mijn ding geweest.
Ik zal tussen de "oude" spullen zoeken waarom de A er niet bij staat.
Op deze PC staat nog helemaal niks meer voor die ic's .
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
bertus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 14-2-2007
Berichten: 2169
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Do 24 Sep 2015, 21:26    Onderwerp: Reageer met quote

Hallo,

De 877 en 877A hebben elk hun eigen datasheet.
Helaas zijn de datasheets die ik heb te groot om te postsen
Je kunt ze zelf hier downloaden:
http://www.microchip.com/TechDoc.aspx?type=datasheet&product=16f877

Bertus
_________________
Je hoeft niet alles te weten,als je het maar weet te vinden.
Als je iets vraagt lijk je misschien dom.
Als je niets vraagt blijf je dom.

Ik beantwoord geen vragen in PM's.
Dit gaat voorbij aan de ideeen van het forum,
het delen van informatie.


Laatst aangepast door bertus op Do 24 Sep 2015, 21:33, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Do 24 Sep 2015, 21:33    Onderwerp: Reageer met quote

ik heb de datasheets op mn pc staan, maar blijf het probleem houden dat tie de 877 wel en de 877a niet pakt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
bertus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 14-2-2007
Berichten: 2169
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Do 24 Sep 2015, 21:46    Onderwerp: Reageer met quote

Hallo,

In het aangehechte document vind je de technische verschillen tussen de 877 en 877A

Bertus
_________________
Je hoeft niet alles te weten,als je het maar weet te vinden.
Als je iets vraagt lijk je misschien dom.
Als je niets vraagt blijf je dom.

Ik beantwoord geen vragen in PM's.
Dit gaat voorbij aan de ideeen van het forum,
het delen van informatie.





39591a.pdf - 54.43 KB
498 keer

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Vr 25 Sep 2015, 19:57    Onderwerp: Reageer met quote

Dankjewel Bertus, maar ik krijg de protonIDE niet op de 16F877A ingesteld
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Vr 25 Sep 2015, 21:18    Onderwerp: Reageer met quote

Welke versie van proton IDE heb je?

Als je de lite versie hebt is het normaal.
Quote:
Proton Development Suite Lite Edition is a free and fully functional, non-expiring download. The Lite Edition only supports 12C508, 12F675, 16F628A, 16F877 devices and is limited to 50 lines of code which does not include; comments, lines containing only a label, or empty lines.

_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Zo 27 Sep 2015, 9:53    Onderwerp: Reageer met quote

Ik heb de lite versie
Er is dus geen mogelijkheid om n 877a te gebruiken?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
bertus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 14-2-2007
Berichten: 2169
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Zo 27 Sep 2015, 10:52    Onderwerp: Reageer met quote

Hallo,

Zoals je merkt heeft een lite versie zo zijn beperkingen.
Als je de 877A wilt programerem moet je de volledige versie aanschaffen:
http://www.protonbasic.co.uk/content.php/930-Proton-Plus-Compiler
Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje van 125 engelse ponden aan:
http://www.crownhill.co.uk/product.php?prod=1334

Bertus
_________________
Je hoeft niet alles te weten,als je het maar weet te vinden.
Als je iets vraagt lijk je misschien dom.
Als je niets vraagt blijf je dom.

Ik beantwoord geen vragen in PM's.
Dit gaat voorbij aan de ideeen van het forum,
het delen van informatie.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Zo 27 Sep 2015, 12:37    Onderwerp: Reageer met quote

Jep, is niet goedkoop, hoop dan toch wel de meeste problemen kwijt te zijn,
Iemand ervaring met de volledige versie?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> Digitaal Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Volgende
Pagina 7 van 10                     

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Je mag geen attachments plaatsen in dit forum
Je mag bestanden downloaden in dit forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group and phpBB SEO