Op Elektronicaforum.nl is de kans om een antwoord op je vraag te krijgen heel groot. In overzichtelijke subcategorieën kun je vragen en antwoorden over elektronica zoeken, plaatsen en beantwoorden.
Elektronica Forum is onderdeel van Schakelingen Online
 


 
Buizenversterker 2x 10W
Ga naar Pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende
 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> Audio
Auteur Bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Za 17 Jun 2006, 11:15    Onderwerp: Buizenversterker 2x 10W Reageer met quote

Ik wil onder de vakantie een kleine buizenversterker gaan bouwen van een 2x10W denk ik. Nu om de kosten te drukken wil ik voedingstransfo's als uitganstransfo's gebruiken. En ik heb nog een deel buizen ligen die ik ok wel zou willen gebruiken hiervoor.

Heeft er iemand een schema hiervoor met één of meerdere van de volgende buizen?
6l6 aantal: 1
7R17 aantal: 1
ECH83 aantal: 2
PCL84 aantal: 1
ECH81 aantal: 1
PCH aantal: 3
pc86 aantal: 2
PCF80 aantal: 3
PCF82 aantal: 3
PCC85 aantal: 1
PCF802 aantal: 1
PCC189 aantal: 1
30L17 aantal: 1
EF184 aantal: 1
EF83 aantal: 1
EF184 aantal: 2
EBF89 aantal: 1
PFL200 aantal: 1
POL85 aantal: 1
PL84 aantal: 2
PCL86 aantal: 1
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Za 17 Jun 2006, 11:29    Onderwerp: Reageer met quote

Om een beetje fatsoenlijk geluid uit een voediingstrafo te verkrijgen moet je een z.g. push pull uitgangstrap bouwen omdat een voedingstrafo bij single ended in de verzadiging gaat (dc stromen). Dit houd wel in det da voedingsstrafo aan de primaire zijde een middenaftakking moet hebben, (2 x 115V)
De buis die dan in aanmerking komt ( je hebt er 2 van nodig) is dan alleen nog maar de PL84. De fasedraaier kunnen we met een pcc85 of de pcc189 maken.
Geef me de gegevens van de gebruikte trafo's dan kan ik wel wat tekenen.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Za 17 Jun 2006, 11:42    Onderwerp: Reageer met quote

de transfo's moeten nog gekocht worden dus daar kan ik nog alle richtingen mee uit.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Za 17 Jun 2006, 11:58    Onderwerp: Reageer met quote

Je wil stereo, dan moet ik nog even iets bekijken en bedenken. Je hebt dan buizen te weinig. Ik geef je dan als je toch nog trafo's moet kopen wel een advies.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Richard



Geregistreerd op: 10-5-2005
Berichten: 29
Woonplaats: amsterdam

BerichtGeplaatst: Za 17 Jun 2006, 14:54    Onderwerp: Reageer met quote

Als je de trafoos nog moet kopen, waarom koop je dan niet een paar goede uitgangstrafoos?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Za 17 Jun 2006, 14:59    Onderwerp: Reageer met quote

Richard schreef:
Als je de trafoos nog moet kopen, waarom koop je dan niet een paar goede uitgangstrafoos?

omdat die veel meer kosten
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Richard



Geregistreerd op: 10-5-2005
Berichten: 29
Woonplaats: amsterdam

BerichtGeplaatst: Za 17 Jun 2006, 15:06    Onderwerp: Reageer met quote

Das waar, maar in 10 Watt, heb je al trafoos van 2a3 tientjes, zal niet veel duurder zijn toch?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Za 17 Jun 2006, 15:18    Onderwerp: Reageer met quote

160€ps zei een maat van mij (is ook een buizenversterkaan het bouwen)
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Za 17 Jun 2006, 16:12    Onderwerp: Reageer met quote

Dan is hij toch heel wat anders aan het maken. Voor die prijs heb je een voedingstrafo en een uitgangstrafo voor een 100 watt gitaarversterker.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
zorro



Geregistreerd op: 9-9-2005
Berichten: 264
Woonplaats: Blankenberge

BerichtGeplaatst: Za 17 Jun 2006, 18:05    Onderwerp: buisversterker Reageer met quote

Hallo Stynus,

Vroeger waren er schema's zat over je onderwerp. Ik spreek tientallen jaren terug. Ik heb een site gevonden waar ik vroeger nog onderdelen, boeken gekocht heb en in deze laatsten waren er schema's bij de vleet.
Misschien kun je daar iets vinden :

http://www.bakeenei.demon.nl/beatles/amroh%20onderdelen.htm

Succes
zorro
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Za 17 Jun 2006, 19:02    Onderwerp: Reageer met quote

Beste Stynus,
Hoeveel mag een uitgangstrafo max kosten. Ik heb er een stel gevonden die wel in aanmerking kunnen komen voor jou.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Za 17 Jun 2006, 19:45    Onderwerp: Reageer met quote

zo weinig mogelijk :-p
niet veel meer als dat ik voedingstransfo's zou kopen want een groot buget heb ik niet
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Richard



Geregistreerd op: 10-5-2005
Berichten: 29
Woonplaats: amsterdam

BerichtGeplaatst: Za 17 Jun 2006, 23:57    Onderwerp: Reageer met quote

Hier staan er ook wat http://www.tubetown.de/ttstore/index.php/cat/c19_Hammond-PP.html
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Di 20 Jun 2006, 13:26    Onderwerp: Reageer met quote

Richard schreef:
Hier staan er ook wat http://www.tubetown.de/ttstore/index.php/cat/c19_Hammond-PP.html

das veel te duur
daar kost 1 transfo 49,50 EUR
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Di 20 Jun 2006, 14:14    Onderwerp: Reageer met quote

Beste Stynus,
Zal ik een ontwerp maken met goedkope voedingstrafo's (€5,00)?
Daar je maar 2 stuks PL84 hebt en je stereo wil zal de versterker tussen de 5 a 8 watt uitkomen, mag dat ?
Een hoofdvoedingstrafo heb je die ook al ? zo ja geef dan even de gegevens ervan.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Di 20 Jun 2006, 14:17    Onderwerp: Reageer met quote

Mat Janssen schreef:
Beste Stynus,
Zal ik een ontwerp maken met goedkope voedingstrafo's (€5,00)?
Daar je maar 2 stuks PL84 hebt en je stereo wil zal de versterker tussen de 5 a 8 watt uitkomen, mag dat ?
Een hoofdvoedingstrafo heb je die ook al ? zo ja geef dan even de gegevens ervan.

dat is goed
en een echte hoofdvoedingstranfo heb ik nog niet maar ik kan wel met de transfo's die ik wel heb liggen zowat alle spanningen maken
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Di 20 Jun 2006, 14:29    Onderwerp: Reageer met quote

Dan komt het schema er nu aan.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation





Stynes-versterker.GIF

Stynes-versterker.GIF - 20145 keer



Laatst aangepast door Mat Janssen op Ma 1 Jan 2007, 14:05, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Di 20 Jun 2006, 16:50    Onderwerp: Reageer met quote

Bedankt
kan ik deze transformator: http://www.velleman.be/be/en/product/view/?id=890 ook gebruiken? Die kan ik namelijk makkelijker bestellen.
en is 50µF wel genoeg om af te vlakken?
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Di 20 Jun 2006, 18:02    Onderwerp: Reageer met quote

Trafo is ok, en die 50uf ook wel hoor. Er lopen nl. geen amperes en de versterker is er niet een van enkele kilowatten.
Je mag er gerust 100 uF van maken hoor als je dat wil.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Zo 25 Jun 2006, 11:14    Onderwerp: Reageer met quote

Hoeveel volt moeten diie elko's en condensatoren zijn?
(voor het afvlakken heb ik al een mooie gevonden 150µF 400V)
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Zo 25 Jun 2006, 12:28    Onderwerp: Reageer met quote

Die 400 V elco's zijn ok. Want de spanning zal zo ronde de 250-275 volt blijven hangen.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Wo 12 Jul 2006, 15:57    Onderwerp: Reageer met quote

Heb al "een deel" van de onderdelen binnen:



De voedingstransformator:


en het plan :-p:


voor meen informatie hierover zie: http://www.elektronicastynus.be/Projecten/Buizenversterker/index.php
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--


Laatst aangepast door stynus op Vr 29 Dec 2006, 15:49, in toaal 4 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Wo 12 Jul 2006, 16:13    Onderwerp: Reageer met quote

Gaat er leuk uitzien. Misschien de binnenkant hier en daar met wat blik voorzien om de zaak af te schermen om zo de brom te verminderen.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
zorro



Geregistreerd op: 9-9-2005
Berichten: 264
Woonplaats: Blankenberge

BerichtGeplaatst: Wo 12 Jul 2006, 18:20    Onderwerp: buizenversterker Reageer met quote

Hallo Mat/Stynus,

Vroeger (ja ik word oud) zag je dat sommige buizen - in radio's/versterkers - ingepakt waren in een metalen koker, was het misschien om brom te vermijden ? Maar ik weet niet meer of deze kokers met de massa waren verbonden. Question
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Wo 12 Jul 2006, 18:25    Onderwerp: Reageer met quote

Bij gevoelige ingangs buizen circuits zaten (zitten) inderdaad nog metalen hulzen over de buis(en) heen, en die liggen inderdaad aan aarde.
Kijk maar eens hier . Deze versterker heb ik pas geleden nog gebouwd en een verhaaltje gemaakt het is wel in het engels gedaan, maar dat zal niet erg zijn he.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> Audio Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar Pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende
Pagina 1 van 7                     

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Je mag geen attachments plaatsen in dit forum
Je mag bestanden downloaden in dit forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group and phpBB SEO