Op Elektronicaforum.nl is de kans om een antwoord op je vraag te krijgen heel groot. In overzichtelijke subcategorieën kun je vragen en antwoorden over elektronica zoeken, plaatsen en beantwoorden.
Elektronica Forum is onderdeel van Schakelingen Online
 


 
Etsbak verwarming aansturing
Ga naar Pagina Vorige  1, 2
 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> Digitaal
Auteur Bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5816
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Wo 30 Nov 2005, 22:33    Onderwerp: Reageer met quote

Mat Janssen schreef:
Wanneer jou LM 1 graad echt stijgt en de schakeling daar maar 0,85 graden van maakt dan heeft dat toch met de versterking te maken van je opamp.
Geef eens wat echte meetpunten , dan ga ik er aan rekenen welke weerstanden je over je opamp moet zetten.
Misschien is er een offset, maar daar kom ik dan wel achter als je de meetresultaten hebt opgestuurd.
Graag een stuk of 20 meetpunten over het gebied waar jij de zaak gaat gebruiken.

Die 1° stijging is met een andere termometer (geijkt geweest) gemeten.
Maar ik zal zo snel mogelijk een paar meetresultaten posten.

mvg,
Stynus
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5816
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Za 3 Dec 2005, 17:22    Onderwerp: Reageer met quote

Hier is men tabel met enkele meetwaarden:
Code:

Temperatuur:        Uitgang LM35      Uitgang opamp:
echt:  Display:         (in V)            (in V)
 25      29              0.25              0.22V
 35      41              0.35              0.27V
 45      45              0.45              0.35V
 50      50              0..5              0.4V

_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11254
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Za 3 Dec 2005, 19:10    Onderwerp: Reageer met quote

De opamp zou toch een faktor 10 moeten versterken volgens jouw eerste gegevens?
als ik dit zie dan is de versterking er niet meer, eerder een verzwakking.
Kun je ook even het schema geven met de waardes wat je gebouwd hebt als versterker?
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5816
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Za 3 Dec 2005, 19:18    Onderwerp: Reageer met quote

Mat Janssen schreef:
De opamp zou toch een faktor 10 moeten versterken volgens jouw eerste gegevens?
als ik dit zie dan is de versterking er niet meer, eerder een verzwakking.
Kun je ook even het schema geven met de waardes wat je gebouwd hebt als versterker?

De opamp versterkte eerst een factor 10 maar toen kwam er bij 21°C 63°C op het display te staan. Dus heb ik die weerstand van 3K vervangen door een potentionmeter.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11254
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Za 3 Dec 2005, 19:20    Onderwerp: Reageer met quote

Ok, ik maak een schemaatje voor jou die dan instelbaar is zodat je bij 21 graden 2,1 volt krijgt.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11254
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Za 3 Dec 2005, 20:10    Onderwerp: Reageer met quote

Hier een schemaatje, en wat aangepaste software. Als ik naar de data keek dan gaat mijn gedachte uit naar oscilleer verschijnselen.
Dus daarom deze aanpassingen.
Ik hoop dat het helpt
Ik hoor nog wel.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation





temp_spanning.GIF

temp_spanning.GIF - 21393 keer


TEMP-S~1.zip - 1016 KB
402 keer

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5816
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Zo 4 Dec 2005, 15:51    Onderwerp: Reageer met quote

Dan begint de schakeling te flippen:
http://home.versateladsl.be/henricoenen/so/IMG_0197.AVI
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11254
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Zo 4 Dec 2005, 19:24    Onderwerp: Reageer met quote

Hij is inderdaad aan het flippen.
Maak die 100 ohm met die condensator eens los die aan de uitgang van de LM35 zitten.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5816
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Di 6 Dec 2005, 22:13    Onderwerp: Reageer met quote

dan heeft hij nog altijd hetzelfde probleem alleen wat trager
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11254
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Wo 7 Dec 2005, 8:54    Onderwerp: Reageer met quote

Als je een stabile ingangsspanning op de chip aansluit hoe is dan de uitlezing?
Gaat hij alleen flippen met de LM35?
En anders stuur hem maar naar mij toe dan zal ik eens meten wat er gebeurd.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5816
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Zo 11 Dec 2005, 17:26    Onderwerp: Reageer met quote

Ik heb een fout op men priontplaat gevonde. De uitgang van de opamp was met de 5V verbonden. Nu ik dit heb opgelost en een nieuwe opamp heb eropgezet geeft hij 0°C aan. Dus ik denk dat er nog ergens een fout inzit.

Ik ga de schakeling morgen nog eens goed nakijken.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5816
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Ma 12 Dec 2005, 19:49    Onderwerp: Reageer met quote

De schakeling werkt ni correct allen is de temperatuur nog een 7°C verkeerd.
Ik zal de weerstanden is nameten en misschien wat betere plaatsen .
En de uitlezing is wel niet echt stabiel.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11254
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Ma 12 Dec 2005, 20:02    Onderwerp: Reageer met quote

Heb je een scope, meet dan een het signaal wat de microprocessor ingaat.
Misschien oscilleerd dat wel. Zo ja, meet dan verder terug om te kijken of die rommel dan uit de LM35 komt of dat die rommel misschien wel op de voedingsspanning staat.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5816
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Di 13 Dec 2005, 21:25    Onderwerp: Reageer met quote

Hier is een prentje van het signaal zoals het uit de LM35 en de opamp komt:
http://home.versateladsl.be/henricoenen/so/IMG_0207.JPG
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Joeri Fr



Geregistreerd op: 29-9-2004
Berichten: 741
Woonplaats: Brugge (B)

BerichtGeplaatst: Di 13 Dec 2005, 23:02    Onderwerp: Reageer met quote

misschien kun je dit met een trigger een beetje leesbaar maken? Of FFT?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11254
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Di 13 Dec 2005, 23:35    Onderwerp: Reageer met quote

Zet de scope eens op ac en maak de amplitude eens wat hoger. Graag wil ik dan de amplitude weten en de frequentie van de scope op dat moment.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5816
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Za 24 Dec 2005, 12:24    Onderwerp: Reageer met quote

Ik heb gisteren getest met water en etsmiddel in men bak en het werkt goed.
De temperatuur op het display is ook veel stabieler geworden nu.

Bedankt voor het schrijven van het programma Mat. Very Happy

Mvg,
Stynus
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11254
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Za 24 Dec 2005, 13:51    Onderwerp: Reageer met quote

Fijn zo, wat was eigenlijk het probleem? dat er 5 volt op de uitgang stond??
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5816
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Za 24 Dec 2005, 13:52    Onderwerp: Reageer met quote

Mat Janssen schreef:
Fijn zo, wat was eigenlijk het probleem? dat er 5 volt op de uitgang stond??

Weet niet het was gewoon opeens weg.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11254
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Za 24 Dec 2005, 13:55    Onderwerp: Reageer met quote

Raar, maar ja als het werkt dan is het ook goed he !
Fijne feestdagen nog.
Groeten
Mat
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5816
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Wo 12 Apr 2006, 17:55    Onderwerp: Reageer met quote

Men triac is erdoorgeknalt Sad ( TIC206D)
Ik denk dat het komt omdat de triac normaal maar 4A mag schakelen en ik er 1KW ( 4,35A )mee schakelde.
Weet er iemand soms een triac met dezelfde aansluitingen, behuizng, prijsklasse die 6A mag schakelen.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11254
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Wo 12 Apr 2006, 19:09    Onderwerp: Reageer met quote

BT139 ??
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5816
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Wo 12 Apr 2006, 19:14    Onderwerp: Reageer met quote

Ok bedankt Very Happy
Het is alleen spijtig dat deze 2,20€ kost bij men elektroboer Sad maar ik ga de triac zo snel mogelijk kopen
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5816
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Do 20 Apr 2006, 21:59    Onderwerp: Reageer met quote

Ik heb ondertussen die triac. Maar die ontsteekt niet Sad.
De spanning (voor de weeratand) om te ontsteken is maar 9V kan dat daar aan liggen.
Zou het helpen die weerstand aan de gate te verlagen. (en hoeveel)
Of hoe zou ik dit kunnen oplossen Question
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11254
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Vr 21 Apr 2006, 8:00    Onderwerp: Reageer met quote

De spec. van de bt139 zegt dat 10mA genoeg is en dat haal je met 2K2 en 9 volt niet. Dus de spanning moet omhoog of je 2K2 weerstand omlaag.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> Digitaal Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar Pagina Vorige  1, 2
Pagina 2 van 2                     

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Je mag geen attachments plaatsen in dit forum
Je mag bestanden downloaden in dit forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group and phpBB SEO