Op Elektronicaforum.nl is de kans om een antwoord op je vraag te krijgen heel groot. In overzichtelijke subcategorieën kun je vragen en antwoorden over elektronica zoeken, plaatsen en beantwoorden.
Elektronica Forum is onderdeel van Schakelingen Online
 


 
IP adres
Ga naar Pagina 1, 2  Volgende
 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> De Huiskamer
Auteur Bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Vr 2 Mrt 2012, 19:09    Onderwerp: IP adres Reageer met quote

ik heb een probleem, een netwerk printer van lexmark
heeft een voor mij onbekend IP adres.
als ik de printer een netwerk configuratie laat uitprinten, krijg ik
wel een IP adres op de uitdraai, maar als ik PING naar dat IP adres
dan blijkt hij niet te kloppen

hoe kan ik achter het juiste IP adres komen??
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Vr 2 Mrt 2012, 23:01    Onderwerp: Reageer met quote

Zit je wel in hetzelfde subnet als de printer?
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Ma 5 Mrt 2012, 12:56    Onderwerp: Reageer met quote

stynus schreef:
Zit je wel in hetzelfde subnet als de printer?


ik heb een netwerkje van n laptop, pc en die ene printer
alles op dezelfde switch

geen aparte netwerken aangemaakt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
bertus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 14-2-2007
Berichten: 2166
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Ma 5 Mrt 2012, 14:46    Onderwerp: Reageer met quote

Hallo,

Wat zijn de IP adressen van de laptop,PC en printer?
Zoals stynus al zei, ze moeten in hetzelfde subnet zitten.

Bertus
_________________
Je hoeft niet alles te weten,als je het maar weet te vinden.
Als je iets vraagt lijk je misschien dom.
Als je niets vraagt blijf je dom.

Ik beantwoord geen vragen in PM's.
Dit gaat voorbij aan de ideeen van het forum,
het delen van informatie.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Ma 5 Mrt 2012, 16:50    Onderwerp: Reageer met quote

PC = 95.169.59.191
laptop 95.169.59.88
printer 169.254.1.112


heb van de printer nu verandert in 95.169.59.20


staat nu ook in de printer config,
maar met ping, geen verbinding
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Ma 5 Mrt 2012, 19:13    Onderwerp: Reageer met quote

Dat zijn "buiten" ip adressen. Je moet een netwerk maken met interne ip adressen met een router tussen naar buiten. Dan zal het wel lukken.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Di 6 Mrt 2012, 8:50    Onderwerp: Reageer met quote

wat versta jij onder interne IP adressen ?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
bertus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 14-2-2007
Berichten: 2166
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Di 6 Mrt 2012, 10:27    Onderwerp: Reageer met quote

Hallo,

Interne IP-adressen vallen onder Class C.
Zie deze pagina voor meer info:
http://www.cisco.com/en/US/tech/tk365/technologies_tech_note09186a00800a67f5.shtml

Bertus
_________________
Je hoeft niet alles te weten,als je het maar weet te vinden.
Als je iets vraagt lijk je misschien dom.
Als je niets vraagt blijf je dom.

Ik beantwoord geen vragen in PM's.
Dit gaat voorbij aan de ideeen van het forum,
het delen van informatie.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Di 6 Mrt 2012, 12:17    Onderwerp: Reageer met quote

pfffffffff, ik kom er niet meer uit
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
bertus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 14-2-2007
Berichten: 2166
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Di 6 Mrt 2012, 12:47    Onderwerp: Reageer met quote

Hallo,

Om de "externe" IP adressen om the zetten naar "interne" IP adressen heb je een router nodig.
Deze maakt een "brug" tussen het "externe" en "interne" netwerk.
Dit word ook wel eens "NAT Translation" genoemd.
(dit kan al vaak door het internet modem gedaan worden).

Wat voor modem heb je voor het internet?
Wat voor switch hen je nu?

Bertus
_________________
Je hoeft niet alles te weten,als je het maar weet te vinden.
Als je iets vraagt lijk je misschien dom.
Als je niets vraagt blijf je dom.

Ik beantwoord geen vragen in PM's.
Dit gaat voorbij aan de ideeen van het forum,
het delen van informatie.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Di 6 Mrt 2012, 13:12    Onderwerp: Reageer met quote

de modem is

http://www.alliedtelesis.com/p-2189.html
AT-iM g634B

en de switch is

Belkin
F5D5141-8 v3
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
bertus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 14-2-2007
Berichten: 2166
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Di 6 Mrt 2012, 14:42    Onderwerp: Reageer met quote

Hallo,

Kun je inloggen op het modem?
Kun je dan eens kijken bij de DHCP instellingen?

Bijgaand een voorbeeld hoe het er in mijn zyxel modem uitziet

Bertus
_________________
Je hoeft niet alles te weten,als je het maar weet te vinden.
Als je iets vraagt lijk je misschien dom.
Als je niets vraagt blijf je dom.

Ik beantwoord geen vragen in PM's.
Dit gaat voorbij aan de ideeen van het forum,
het delen van informatie.





Modem_DHCP.png

Modem_DHCP.png - 15709 keer

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Di 6 Mrt 2012, 16:02    Onderwerp: Reageer met quote

ik zal eens kijken wat ik heb van de modem


edit:

ik heb wel het IP van de modem , maar kom er niet in tot nu toe

ip is 127.0.0.1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Wo 7 Mrt 2012, 21:36    Onderwerp: Reageer met quote

met ping vind ik hem wel
maar tot nu toe nog geen software er voor,
misschien zou de provider het willen geven
maar daar heb ik weinig hoop op
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
bertus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 14-2-2007
Berichten: 2166
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Wo 7 Mrt 2012, 22:29    Onderwerp: Reageer met quote

Hallo,

Bij mijn modem kan ik het IP adress van het modem intypen in de browser.
Er verschijnt dan een inlog scherm.
Als je het juiste password ingeeft, kun je de gegevens bekijken en wijzigen.

Bertus
_________________
Je hoeft niet alles te weten,als je het maar weet te vinden.
Als je iets vraagt lijk je misschien dom.
Als je niets vraagt blijf je dom.

Ik beantwoord geen vragen in PM's.
Dit gaat voorbij aan de ideeen van het forum,
het delen van informatie.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Do 8 Mrt 2012, 20:57    Onderwerp: Reageer met quote

ik heb dat ookal geprobeerd, maar dat werkte ook niet
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Vr 9 Mrt 2012, 12:32    Onderwerp: Reageer met quote

Ik vermoed dat het een modem only is. Je gaat daar dus niet ingeraken (je provider wel). Maar daar zit toch geen dhcp in voor interne adressen. Je kan beter je switch vervangen door een router. Bijvoorbeeld een Linsys E2000. De kabel naar de modem komt dan in de wan poort.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Vr 9 Mrt 2012, 12:51    Onderwerp: Reageer met quote

okay, zal eens informeren naar de mogelijkheden
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
bertus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 14-2-2007
Berichten: 2166
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Vr 9 Mrt 2012, 16:12    Onderwerp: Reageer met quote

Hallo,

Als je toch moet uitkijken naar een router, neem er dan een waar ook WLAN in zit.
Dan kun je hem draadloos gebruiken voor de laptop en smartphone.
Let er dan wel op dat er WPA2 beveiliging op zit.

Hier is en overzicht van routers op tweakers.net:
http://tweakers.net/pricewatch/reviews/cat/59/netwerkapparatuur.html

Bertus
_________________
Je hoeft niet alles te weten,als je het maar weet te vinden.
Als je iets vraagt lijk je misschien dom.
Als je niets vraagt blijf je dom.

Ik beantwoord geen vragen in PM's.
Dit gaat voorbij aan de ideeen van het forum,
het delen van informatie.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Vr 9 Mrt 2012, 22:48    Onderwerp: Reageer met quote

En blijf weg bij de goedkope merken. Anders kan je 10 keer per dag de stekker even gaan uittrekken omdat het is vastgelopen.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Arjan
Site Admin
Site Admin


Geregistreerd op: 24-7-2002
Berichten: 702
Woonplaats: Eindhoven

BerichtGeplaatst: Zo 25 Mrt 2012, 22:46    Onderwerp: Reageer met quote

Uber late reactie, maar TS heeft denk ik maar (of eigenlijk maar liefst) 2 ip adressen van de ISP gehad. De printer krijgt er dan geen omdat de ISP er al 2 heeft uitgedeeld.

Het 169.254.x.x adres wat de printer heeft heeft de printer aan zichzelf gegeven, zie bv http://ask-leo.com/why_cant_i_connect_with_a_169254xx_ip_address.html

Maar inderdaad, router is dan de oplossing.
_________________
Condensators? Kan je dat eten?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Di 27 Mrt 2012, 20:41    Onderwerp: Reageer met quote

OKAY

een volgend IP vraagje

Mat heeft mij eens verteld dat hij aan mijn IP adres kon zien dat ik in noorwegen zat (zit)

is het mogelijk om je IP te veranderen, zodat het LIJKT of je in een ander land zit??
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Di 27 Mrt 2012, 21:05    Onderwerp: Reageer met quote

Je kan een proxyserver in een ander land gebruiken daarvoor.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Di 27 Mrt 2012, 21:24    Onderwerp: Reageer met quote

HAHAHA, leg eens uit , als je wilt??
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Wo 28 Mrt 2012, 17:29    Onderwerp: Reageer met quote

http://nl.wikipedia.org/wiki/Proxyserver
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> De Huiskamer Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar Pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2                     

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Je mag geen attachments plaatsen in dit forum
Je mag bestanden downloaden in dit forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group and phpBB SEO