Op Elektronicaforum.nl is de kans om een antwoord op je vraag te krijgen heel groot. In overzichtelijke subcategorieën kun je vragen en antwoorden over elektronica zoeken, plaatsen en beantwoorden.
Elektronica Forum is onderdeel van Schakelingen Online
 


 
mijn PICkit2
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> Digitaal
Auteur Bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Za 9 Jan 2010, 13:01    Onderwerp: Reageer met quote

Question


kan het zijn dat iets van n ID van de chip is gewist??
_________________
http://pent.no/Vaer.aspx?ID=84337
600 MOH
tot nu toe koudste temp -29,9
De logica van Windows: klik op START om af te sluiten.
Mijn verrekijker vergroot 10x, maar bij de 11e keer werkte hij ook nog
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Za 9 Jan 2010, 13:18    Onderwerp: Reageer met quote

Voor zover ik weet kan het niet.

Het kan wel zijn dat het een C versie ipv een F versie is. Die kan maar 1x geprogrammeerd worden.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Za 9 Jan 2010, 14:34    Onderwerp: Reageer met quote

ik had hem al vaker geprogrammeerd,, dus dat zal het dan niet zijn denk ik
_________________
http://pent.no/Vaer.aspx?ID=84337
600 MOH
tot nu toe koudste temp -29,9
De logica van Windows: klik op START om af te sluiten.
Mijn verrekijker vergroot 10x, maar bij de 11e keer werkte hij ook nog
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Za 9 Jan 2010, 20:26    Onderwerp: Reageer met quote

maar ergens moet de pickit toch iets kunnen lezen om welke chip het gaat??
_________________
http://pent.no/Vaer.aspx?ID=84337
600 MOH
tot nu toe koudste temp -29,9
De logica van Windows: klik op START om af te sluiten.
Mijn verrekijker vergroot 10x, maar bij de 11e keer werkte hij ook nog
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
wil



Geregistreerd op: 21-11-2005
Berichten: 48
Woonplaats: oisterwijk

BerichtGeplaatst: Za 9 Jan 2010, 22:29    Onderwerp: Reageer met quote

Krijg je dan ook geen foutmelding op je scherm, normaal
krijg je te zien wat er fout is.
Wat gebeurt er als je de pickit de verbinding laat testen?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Za 9 Jan 2010, 22:46    Onderwerp: Reageer met quote

dan geeft tie als melding dat de pickit herkend is maar de chip een onbekende chip is,
pfff tis n gewone pic-chip 16f628a
_________________
http://pent.no/Vaer.aspx?ID=84337
600 MOH
tot nu toe koudste temp -29,9
De logica van Windows: klik op START om af te sluiten.
Mijn verrekijker vergroot 10x, maar bij de 11e keer werkte hij ook nog
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
wil



Geregistreerd op: 21-11-2005
Berichten: 48
Woonplaats: oisterwijk

BerichtGeplaatst: Za 9 Jan 2010, 22:50    Onderwerp: Reageer met quote

En wat gebeurt er dan met een andere pic?

Herkent hij die dan wel, of ook niet?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jan 2010, 0:19    Onderwerp: Reageer met quote

idd eens met een adere pic proberen dan. Als die wel gaat zal de andere wel naar de eeuwige siliciumvelden zijn.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jan 2010, 10:00    Onderwerp: Reageer met quote

heb nu een andere pic geprobeert, dat gaat wel goed.

blijf ik me toch af vragen waardoor weet de pickit welke chip er in zit om te programmeren als je enkel de 5 icsp draden gebruikt
_________________
http://pent.no/Vaer.aspx?ID=84337
600 MOH
tot nu toe koudste temp -29,9
De logica van Windows: klik op START om af te sluiten.
Mijn verrekijker vergroot 10x, maar bij de 11e keer werkte hij ook nog
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jan 2010, 12:16    Onderwerp: Reageer met quote

Ja dat weet die. Dat vertelt die pic aan de programmer. Maar het kan zijn dat je met statische elektriciteit een stuk van de pic gesloopt hebt (meerbepaald het programmeer gedeelte hier).
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jan 2010, 14:14    Onderwerp: Reageer met quote

Embarassed Question

welk stukje van de pic verteld de programmer om welke pic het gaat?

of is dit mss een heel diep stukje theorie.

EDIT:
er zal toch ergens n klein stukje geheugen zijn waar staat om welke chip het gaat, denk ik

Wink
_________________
http://pent.no/Vaer.aspx?ID=84337
600 MOH
tot nu toe koudste temp -29,9
De logica van Windows: klik op START om af te sluiten.
Mijn verrekijker vergroot 10x, maar bij de 11e keer werkte hij ook nog
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Ma 11 Jan 2010, 21:27    Onderwerp: Reageer met quote

de exacte fout die hij weer geeft is

" UNSUPPORTED PART (ID=FFFF) "
_________________
http://pent.no/Vaer.aspx?ID=84337
600 MOH
tot nu toe koudste temp -29,9
De logica van Windows: klik op START om af te sluiten.
Mijn verrekijker vergroot 10x, maar bij de 11e keer werkte hij ook nog
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Ma 11 Jan 2010, 21:41    Onderwerp: Reageer met quote

Gooi die pic gewoon weg. Al die tijd die je er nu al in verspilt hebt kon je je projecten verder maken Wink. Een kapotte pic krijg je toch niet herstelt.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Ma 11 Jan 2010, 21:53    Onderwerp: Reageer met quote

was nu pure nieuwsgierigheid (leergierigheid) van mijn zijde
_________________
http://pent.no/Vaer.aspx?ID=84337
600 MOH
tot nu toe koudste temp -29,9
De logica van Windows: klik op START om af te sluiten.
Mijn verrekijker vergroot 10x, maar bij de 11e keer werkte hij ook nog
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jul 2011, 14:21    Onderwerp: Reageer met quote

ik heb mijn pickit2 een tijd niet gebruikt, en al helemaal niet op deze pc met viesta.

nu ik hem wil gebruiken herkent hij geen enkele 16f877a meer.

iemand een ideetje wat dat kan zijn?
zelfs de nieuw bestelde 16f877a via niels herkent hij niet
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jul 2011, 15:14    Onderwerp: Reageer met quote

Alles goed aangesloten?
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jul 2011, 15:19    Onderwerp: Reageer met quote

volgens mij wel, heb het allemaal na gemeten
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jul 2011, 15:23    Onderwerp: Reageer met quote

Meet eens of op de MCLR een puls van ongeveer een 13V komt.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jul 2011, 16:50    Onderwerp: Reageer met quote

ik kan het niet exact meten of het 13V is, maar wel heel dicht in de buurt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jul 2011, 17:13    Onderwerp: Reageer met quote

Ok, zijn de data pinnen niet te zwaar belast?
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jul 2011, 17:19    Onderwerp: Reageer met quote

ik gebruik hem nu op een breadboard, zonder schakeling er aan gekoppeld, dus enkel de pic 16f877a
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jul 2011, 17:25    Onderwerp: Reageer met quote

ik krijg nu een melding op het scherm

PICkit2 VPP voltage level error.
check target & retry operation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stynus
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 5787
Woonplaats: Overpelt (België)

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jul 2011, 17:27    Onderwerp: Reageer met quote

Haal je de voeding uit de pickit? Probeer dan eens met een externe voeding.
_________________
Met vriendelijke groet,
Stynus
http://www.elektronicastynus.be

--> Elektronica bouwpakketten en componenten te koop. <--
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Zo 10 Jul 2011, 17:31    Onderwerp: Reageer met quote

dan krijg ik dezelfde foutmelding

EDIT
EN HET VREEMDE IS hij doet het enkel bij een 16f877a, bij een 16f628a gaat het gewoon zoals het hoort
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JARI NETWORKS



Geregistreerd op: 23-4-2006
Berichten: 1697
Woonplaats: Hedalen. Noorwegen ...

BerichtGeplaatst: Di 12 Jul 2011, 18:22    Onderwerp: Reageer met quote

ik herinner mij dat ik bij de velleman progger een bestandje er bij moest speciaal voor de 16f877a, is dit bij de pickit2 ook het geval?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> Digitaal Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
Pagina 2 van 6                     

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Je mag geen attachments plaatsen in dit forum
Je mag bestanden downloaden in dit forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group and phpBB SEO