Op Elektronicaforum.nl is de kans om een antwoord op je vraag te krijgen heel groot. In overzichtelijke subcategorieën kun je vragen en antwoorden over elektronica zoeken, plaatsen en beantwoorden.
Elektronica Forum is onderdeel van Schakelingen Online
 


 
Uitbreiden mengtafel - Voedings vraag

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> Audio
Auteur Bericht
Ge



Geregistreerd op: 23-4-2014
Berichten: 32
Woonplaats:

BerichtGeplaatst: Do 24 Apr 2014, 0:16    Onderwerp: Uitbreiden mengtafel - Voedings vraag Reageer met quote

Hoi,

Ben nieuw hier en met een zoekmachine hier terecht gekomen omdat ik een vraag heb over een uitbreiding aan mijn mengtafel.


De situatie:

Ik gebruik een 8-kanaals fabrieksoriginele mengtafel van hoge kwaliteit.
Op de mengtafel kom ik wat kanalen te kort en zou er dus wat kanalen bij willen maken.


Het plan:

Een tweede identieke mengtafel aanschaffen en daarvan een paar kanalen aan de eerste tafel bijvoegen door de bandkabels onderling door te verbinden.
Deze eerste tafel heeft een interne voeding die is opgebouwd rond de 7815 en 7915 - 1 Ampere regulators en verzorgt dus nu de voeding voor 8 kanalen.

******

Op een 230 watt-meter doet de originele tafel de volgende waarden:

- Tafel met 8 kanalen, Vu meter en master = 19,5 watt
- Tafel met alleen de master = 6,5 watt
- VU meter erbij = 7 watt
- Bandkabel op alleen 6 kanalen minus bovenstaande = 10 watt

Power consumtion fabrikant = 40 watt


Mijn vraag:

- Is het zo zonder meer mogelijk om op deze voeding de extra 6 kanalen bij te voegen ?

Qua aansluitingen is het een bandkabeltje aanbrengen tussen beide tafels.

- Of moet ik een zwaardere voeding zoeken?

En zo ja, wat zijn de mogelijkheden daarin?


-

Hoor graag de mogelijkheden .... Wink
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Do 24 Apr 2014, 6:17    Onderwerp: Reageer met quote

Voeding is geen probleem, is zwaar genoeg.
Bandkabeltje zomaar buitenlangs van de ene module naar de andere zal een brom op gaan leveren als daat ook de audio signalen overheen gaan lopen.
Daarvoor zul je dan afgeschermde draden moeten gaan nemen.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Ge



Geregistreerd op: 23-4-2014
Berichten: 32
Woonplaats:

BerichtGeplaatst: Do 24 Apr 2014, 10:42    Onderwerp: Reageer met quote

OK ... een stap in de goede richting. Wink

Om helemaal op zeker te gaan; Kan je mij dan ook een berekening geven hoe je tot deze conclusie bent gekomen?
Ik heb helaas niet voldoende elektronische achtergrond om zomaar mijn plan uit te gaan voeren.
Praktisch is de montage geen probleem. Vandaar deze dubbelcheck.

-

De metingen zijn gedaan via het 230 Volt netsnoer van de tafel; de waarden die ik opgaf zijn gemaakt met een zg. verbruiksmeter van Voltcraft. (Energy logger 3500)

Intern zijn de spanningen na de 7815 en 7915 - 1 A op de voeding + en - 15 Volt DC. Deze 2 verzorgen de werking van de audio broodjes.
Een 12 Volt uitgang op dezelfde voeding voor de ledjes en een 48 Volt Fantoom uitgang voor de Mics. (laatste wordt in mijn geval niet gebruikt)

- Wat kan deze voeding maximaal aan stroomverzorging leveren ?

Het afschermen van de draadbrug is een goede tip. Intern zijn alle broodjes onderling verbonden met niet afgeschermde 7-aderige bandkabel.
Dat in 2 rijen voor zowel de voeding als voor de audio en lopen direct naast elkaar en hebben beide een 8-tal samengeknepen connectors die op hun beurt weer op de broodjes passen.

- Hoe is de beste en meest storingsvrije connectie te maken tussen de hoofdtafel en de extra 6-kanaals uitbreiding?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Do 24 Apr 2014, 17:19    Onderwerp: Reageer met quote

Als is zo jouw metingen bekijk en wat de max. consumptie is, dan is er geen probleem. Opamp's hebben zo wie zo maar een paar milliampère nodig.
Als connectie kun je misschien een sub D connector nemen. Die zijn er o.a. in 9, 15, 25 polige uitvoering.
Geef eens een schema, dat praat makkelijker.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Ge



Geregistreerd op: 23-4-2014
Berichten: 32
Woonplaats:

BerichtGeplaatst: Do 24 Apr 2014, 22:25    Onderwerp: Reageer met quote

Mat Janssen schreef:
Geef eens een schema, dat praat makkelijker.


De service manual ...


Laatst aangepast door Ge op Vr 25 Apr 2014, 12:14, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Vr 25 Apr 2014, 6:18    Onderwerp: Reageer met quote

Bedankt, ik bekijk de zaak.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Ge



Geregistreerd op: 23-4-2014
Berichten: 32
Woonplaats:

BerichtGeplaatst: Do 1 Mei 2014, 23:18    Onderwerp: Reageer met quote

Mat Janssen schreef:
Bedankt, ik bekijk de zaak.


Heeft het al iets opgeleverd ? Wink
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Vr 2 Mei 2014, 6:16    Onderwerp: Reageer met quote

Ja hoor, ik zal een schetsje voor je maken hoe je de zaak over kunt
brengen.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation





mengpaneel-koppelen.GIF

mengpaneel-koppelen.GIF - 5672 keer

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Ge



Geregistreerd op: 23-4-2014
Berichten: 32
Woonplaats:

BerichtGeplaatst: Vr 2 Mei 2014, 22:42    Onderwerp: Reageer met quote

Hoi Mat,

O.k. dat ziet er goed en overzichtelijk uit. Very Happy

Als ik het schema goed lees ga ik er van uit dat de stippellijntjes een afscherming van de betreffende kabel is en aan de basis (massa- en dus ook aan de tafelmassa) van de D- Connector komt te hangen. Klopt dat?
In de tafel zelf zijn die extra connects die je erbij laat zien er namelijk niet, of kan ik dat oplossen door de kastmassa aan elkaar te hangen?

Waar staat "SND" voor ?

En als laatste; heb je het voedings schema ook goed bekeken of deze het aankan?

Graag hoor ik dat nog even van je ... kan intussen de soldeerbout alvast opwarmen Wink
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Za 3 Mei 2014, 15:19    Onderwerp: Reageer met quote

De tafel massa ook aan de D connector massa is goed.
Stippellijntjes is inderdaad de afscherming.
Voeding moet het aan kunnen.
SND is een signaal in de tafel die het muten voor zijn rekening neemt.
Dit signaal kun je vinden in het schema.
Succes ermee en we horen nog.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Ge



Geregistreerd op: 23-4-2014
Berichten: 32
Woonplaats:

BerichtGeplaatst: Za 3 Mei 2014, 23:16    Onderwerp: Reageer met quote

O.k. Tnx. Wink Ik ga aan de slag en laat het resultaat weten. Kan even duren. Cool
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Zo 4 Mei 2014, 9:28    Onderwerp: Reageer met quote

Prima, geen probleem.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Di 6 Mei 2014, 7:54    Onderwerp: Reageer met quote

Het SND signaal wordt lokaal op elk kanaal opgelost.
Leg dat signaal maar aan gnd aan beide kanten.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> Audio Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1                     

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Je mag geen attachments plaatsen in dit forum
Je mag bestanden downloaden in dit forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group and phpBB SEO