Op Elektronicaforum.nl is de kans om een antwoord op je vraag te krijgen heel groot. In overzichtelijke subcategorieën kun je vragen en antwoorden over elektronica zoeken, plaatsen en beantwoorden.
Elektronica Forum is onderdeel van Schakelingen Online
 


 
Brom op mijn zender

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> HF
Auteur Bericht
the waiter



Geregistreerd op: 27-2-2005
Berichten: 202
Woonplaats: In de buurt van Tilburg

BerichtGeplaatst: Zo 6 Mrt 2005, 22:52    Onderwerp: Brom op mijn zender Reageer met quote

Hallo,

Ik heb een brom op mijn zender zitten, eerst dacht ik dat het misschien aan de voeding lag, maar die is volledig HF ontkoppelt (zo volledig als ik dat kan) en de brom heb ik ook als ik de zender op batterijen laat werken. Ik dacht dus aan de voeding van de discman die voor het audio signaal zorgt. Maar als ik op mijn koptelefoon naar de discman luister hoor ik hem weer niet (die brom). Nog leuker zelfs is dat de zender zelfs een brom geeft als er geen audio bron is aangesloten. wanneer ik de top van de plug aanraak zijn de rapen gaar en bromt hij zo hard dat ik mezelf niet hoor denken. Ik kan hem natuurlijk als morse zender gebruiken (harde brom zachte brom) Maar ik wilde er toch gewoon muziek op zetten. Ik denk dus dat het in de plug zit of in de aansluiting tussen kabeltje en zender. Weet er iemand hoe ik die brom weg kan halen?

Het schema van de zender staat hier onder

Alvast bedankt.





zender.png

zender.png - 6338 keer

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Ma 7 Mrt 2005, 8:33    Onderwerp: Reageer met quote

De brom wordt er door de omgeving ingestraald.
Plaats het geheel maar eens in een metalen bakje, wat je ook aan de 0 volt en aarde legt.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
zenderbouwerkloosterhaar



Geregistreerd op: 10-6-2004
Berichten: 105
Woonplaats: kloosterhaar

BerichtGeplaatst: Ma 7 Mrt 2005, 12:38    Onderwerp: Reageer met quote

zonder bakje bij mij helemaal schoon
hoe kan dit?
_________________
werken is mien hobby
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Ma 7 Mrt 2005, 12:52    Onderwerp: Reageer met quote

Jij hebt een "schone" omgeving. En hij wat minder.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
the waiter



Geregistreerd op: 27-2-2005
Berichten: 202
Woonplaats: In de buurt van Tilburg

BerichtGeplaatst: Ma 7 Mrt 2005, 15:57    Onderwerp: Reageer met quote

Hij zat al gedeeltelijk in een metale bakje toen ik dit poste (alleen de bovenkant is open) ivm. de hitte productie, wordt hij niet te heet als ik hem helemaal afsluit?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11177
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Ma 7 Mrt 2005, 16:13    Onderwerp: Reageer met quote

Kleine gaatjes erin boren??
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
RiPKiP



Geregistreerd op: 25-8-2002
Berichten: 390
Woonplaats: Richting Utrecht :-)

BerichtGeplaatst: Ma 7 Mrt 2005, 18:36    Onderwerp: Reageer met quote

the waiter schreef:
Hij zat al gedeeltelijk in een metale bakje toen ik dit poste (alleen de bovenkant is open) ivm. de hitte productie, wordt hij niet te heet als ik hem helemaal afsluit?


- transitor met isolatie op het metaal monteren voor warmte afgifte ?

- het kan dat de ene een brom heeft en de ander niet dit hangt idd van je omgeving af maar ook van de manier van bouwen, sommige constructies zijn gevoeliger dan de andere... HF bouwen blijft leuk he jongens Smile
_________________
NEW www.radio-transmitters.com
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
the waiter



Geregistreerd op: 27-2-2005
Berichten: 202
Woonplaats: In de buurt van Tilburg

BerichtGeplaatst: Di 8 Mrt 2005, 18:40    Onderwerp: Reageer met quote

zeker leuk ja, ik denk dat het aan de manier van bouwen ligt, ik heb namelijk 2 de zelfde zendertjes, het enige verschil is, zender A is gewoon een standaard bouwpakket, en B is gebouwd volgens dat schema, maar de lay-out op de print verschilt redelijk (bij B overzichtelijker, was makkelijker te bouwen)(is op een simpel experimenteer printje gebouwd)

Ik heb zender A even in exact de zelfde situatie aangesloten, en toen was er geen brom. Denk dus dat door de bouw zender B gevoeliger is voor dergelijke storingen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
zenderbouwerkloosterhaar



Geregistreerd op: 10-6-2004
Berichten: 105
Woonplaats: kloosterhaar

BerichtGeplaatst: Vr 11 Mrt 2005, 10:28    Onderwerp: Reageer met quote

ik heb ook zo'n zendertje
als ik hem pll wil maken

kan dat in de eerste plaats wel..
waar moet ik de pll kit er dan op zetten?
_________________
werken is mien hobby
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
the waiter



Geregistreerd op: 27-2-2005
Berichten: 202
Woonplaats: In de buurt van Tilburg

BerichtGeplaatst: Za 12 Mrt 2005, 11:54    Onderwerp: Reageer met quote

Ja dat zou wel leuk zij ja hem PLL maken, ik lees ook wel ev en mee hoe dat moet dan kan ik het ook doen Razz

Of weet er misschien iemand anders een leuk PLL zendertje, wat niet te groot is (in opbouw en vermogen)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
walter



Geregistreerd op: 14-3-2005
Berichten: 16
Woonplaats: Dilsen-Stokkem (belgie)

BerichtGeplaatst: Di 5 Apr 2005, 3:18    Onderwerp: Reageer met quote

Ik denk eerder dat je met een aard lus probleem zit door die discman
aan te sluiten voor de modulatie heb je een dubeel kabeltje gebruikt denk ik één voor het signaal en één voor de massa.
Oplossing gebruik optocolers of 1/1 trafo's zodat je galvanis gescheiden bent tussen de twee toestellen.
Walter
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht AIM Naam
RiPKiP



Geregistreerd op: 25-8-2002
Berichten: 390
Woonplaats: Richting Utrecht :-)

BerichtGeplaatst: Di 5 Apr 2005, 15:15    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:
Nog leuker zelfs is dat de zender zelfs een brom geeft als er geen audio bron is aangesloten.


Dus die aardlus (wat niet gek is) kan in dit geval niet. Het is bijna zeker instraling wat te wijten kan zijn aan je manier van bouwen enzo maar ook aan het schema, deze is zo basic dat hij er erg gevoelig voor zal zijn. Oplossingen zijn al genoemd hierboven...
_________________
NEW www.radio-transmitters.com
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> HF Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1                     

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Je mag geen attachments plaatsen in dit forum
Je mag bestanden downloaden in dit forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group and phpBB SEO