Op Elektronicaforum.nl is de kans om een antwoord op je vraag te krijgen heel groot. In overzichtelijke subcategorieën kun je vragen en antwoorden over elektronica zoeken, plaatsen en beantwoorden.
Elektronica Forum is onderdeel van Schakelingen Online
 


 
hoe 2 stuks 7 segment display`s aansturen?

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> School en huiswerk vragen
Auteur Bericht
Marcsmedema



Geregistreerd op: 11-11-2014
Berichten: 4
Woonplaats: Leusden

BerichtGeplaatst: Di 11 Nov 2014, 19:11    Onderwerp: hoe 2 stuks 7 segment display`s aansturen? Reageer met quote

Beste iedereen,

ik ben een leerling op het roc 3e jaar elektrotechniek.
wij hebben een opdracht gekregen voor een parkeerbeheer systeem.
we moeten daarbij 7 segment display`s maken voor het aantal beschikbare plaatsen.
het zijn 15 parkeerplaatsen dus je hebt 2 displays nodig.
Ik ben er zo goed als achter hoe ik een segment aanstuur vanuit de plc.
ik heb hiervan een tekening gemaakt die ik als attachment meestuur.
Nu weet ik alleen niet hoe ik er een tweede kan aansturen en wat ik daarbij nodig heb.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen!
_________________
Leerling Elektrotechniek





Decoder 7 segmet-page1.jpg

Decoder 7 segmet-page1.jpg - 5677 keer



Laatst aangepast door Marcsmedema op Di 11 Nov 2014, 19:51, in toaal 4 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
smd_lover
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 24-3-2009
Berichten: 1578
Woonplaats: prov Groningen.

BerichtGeplaatst: Di 11 Nov 2014, 19:42    Onderwerp: Reageer met quote

Kan je tekenen hoe je het ene display hebt aangesloten op de plc?
_________________
Hoe zorgvuldiger je als topicstarter je probleem omschrijft, hoe meer kans op adequate reacties en een oplossing.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Marcsmedema



Geregistreerd op: 11-11-2014
Berichten: 4
Woonplaats: Leusden

BerichtGeplaatst: Di 11 Nov 2014, 19:53    Onderwerp: Reageer met quote

Hoi smd_lover,

Hoe bedoel je?
het display zit niet direct op de plc aangesloten. omdat de plc alleen 0 of 1 kan zijn kan die geen waarde sturen waardoor die counter er tussen zit om een binaire code te maken.
Het is nog niet gemaakt, maar in de ontwerpfase
_________________
Leerling Elektrotechniek
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
smd_lover
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 24-3-2009
Berichten: 1578
Woonplaats: prov Groningen.

BerichtGeplaatst: Di 11 Nov 2014, 20:05    Onderwerp: Reageer met quote

Ah, je tekening was eerst niet zichtbaar...

Het zou moeten kunnen door een extra stuk decoder aan te bouwen met logische poorten / decoder ic's.
Zelf zou ik er een microcontroller of een Arduino voor nemen.
_________________
Hoe zorgvuldiger je als topicstarter je probleem omschrijft, hoe meer kans op adequate reacties en een oplossing.


Laatst aangepast door smd_lover op Di 11 Nov 2014, 20:10, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Marcsmedema



Geregistreerd op: 11-11-2014
Berichten: 4
Woonplaats: Leusden

BerichtGeplaatst: Di 11 Nov 2014, 20:06    Onderwerp: Reageer met quote

Als je er een micro controller aan aansluit, kan deze makkelijk 2 displays lezen? kan deze dan ook als input een signaal krijgen om daar een code van te maken? zo ja, wat voor type heb ik dan nodig?
_________________
Leerling Elektrotechniek
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
smd_lover
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 24-3-2009
Berichten: 1578
Woonplaats: prov Groningen.

BerichtGeplaatst: Di 11 Nov 2014, 20:12    Onderwerp: Reageer met quote

Dit is allemaal op het internet te vinden inclusief schema's..
_________________
Hoe zorgvuldiger je als topicstarter je probleem omschrijft, hoe meer kans op adequate reacties en een oplossing.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Marcsmedema



Geregistreerd op: 11-11-2014
Berichten: 4
Woonplaats: Leusden

BerichtGeplaatst: Di 11 Nov 2014, 20:14    Onderwerp: Reageer met quote

Ik vind het lastig om iets te vinden wat ik echt nodig heb. heb jij misschien een goed voorbeeld?
_________________
Leerling Elektrotechniek
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> School en huiswerk vragen Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1                     

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Je mag geen attachments plaatsen in dit forum
Je mag bestanden downloaden in dit forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group and phpBB SEO