Op Elektronicaforum.nl is de kans om een antwoord op je vraag te krijgen heel groot. In overzichtelijke subcategorieën kun je vragen en antwoorden over elektronica zoeken, plaatsen en beantwoorden.
Elektronica Forum is onderdeel van Schakelingen Online
 


 
Hulp bij ontwikkeling schakelar

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> Digitaal
Auteur Bericht
rahiel



Geregistreerd op: 19-10-2004
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Di 19 Okt 2004, 12:33    Onderwerp: Hulp bij ontwikkeling schakelar Reageer met quote

hallo allemaal ik heb laatst een VB programma gemaakt waarbij ik 4 bits kan aansturen nu wil ik met deze 4 bits mijn lamp aan en uit schakelen
mijn schalkelaar zal mijn PC zijn die 4 bits zal versturen maar hoe stuur ik mijn lamp aan die 220 V en 40 W is ?????//
moet ik een relais gebruiken en hoe heeft iemand hier een schakeling voor ??
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
stragke



Geregistreerd op: 22-8-2004
Berichten: 87
Woonplaats: wevelgem(belgie)

BerichtGeplaatst: Di 19 Okt 2004, 17:27    Onderwerp: Reageer met quote

bij welke codes moet de lamp branden???
anders gewoon uitgang dan een logische verwerking(met ic-poorten)
en op de uitgang van die ic-poorten de relais en dan de massa
begrijp je?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
rahiel



Geregistreerd op: 19-10-2004
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Wo 20 Okt 2004, 13:21    Onderwerp: Reageer met quote

nou dacht aan een 1 bits sturing(zodat ik met die andere bits andere dinhen kon aansturen
daarna heb ik een d/a converter en hoe sluit ik mijn relais daarna aan?
moet het ook een relais zijn ?
ken het niet iest anders zijn?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
romeo



Geregistreerd op: 4-9-2004
Berichten: 15
Woonplaats: rotterdam

BerichtGeplaatst: Di 26 Okt 2004, 12:23    Onderwerp: Reageer met quote

HEE HEB JE HIER EEN SCHAKELING VAN
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11178
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Di 26 Okt 2004, 12:51    Onderwerp: Reageer met quote

Die aansturing via de pc is dat jouw printerpoort?
Wanneer dat zo is dan is een basis weerstand met een transistor voldoende om een relais of een optocouper te sturen die dan jouw lamp aan of uit maakt.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
deejayke



Geregistreerd op: 5-7-2004
Berichten: 1076
Woonplaats: antwerpen, belgie

BerichtGeplaatst: Di 26 Okt 2004, 22:14    Onderwerp: Reageer met quote

volgende schema is zeer goed voor wat jij wil bereiken denk ik...
http://www.circuitsonline.net/circuits/view/34

zoals mat al in vorige reply zei kan je hier in dit geval de led veranderen door een optocoupler of een relais

je kunt hier ook het programma downloaden om je printerpoort mee te besturen Wink
_________________
Een spoel is als een vrouw, altijd tegen werken!
theorie is wanneer je alles weet maar niets werkt. Praktijk is wanneer alles werkt maar je niet weet waarom. vaak gaan deze samen, niets werkt en niemand weet waarom Very Happy
new >> www.ffxs.nl/DIY-elektro
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
rahiel



Geregistreerd op: 19-10-2004
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Do 28 Okt 2004, 11:57    Onderwerp: Reageer met quote

hee ken ik daar gewoon een schakelaar van 220V op aansluiten?????????????????????????????
bedoel wel mijn lamp in mijn kamer he
geen kleine lampje
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
rahiel



Geregistreerd op: 19-10-2004
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Do 28 Okt 2004, 11:57    Onderwerp: Reageer met quote

bedoel spanning Embarassed geen schakelaar
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11178
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Do 28 Okt 2004, 13:12    Onderwerp: Reageer met quote

Wanneer jij via die schakeling met een transistor een "opto triac" gebruikt en de zaak zo netjes bedraad dat er een veilige afstand ontstaat tussen het computer gedeelte en het 220 V gedeelte dan kun je er netspanning mee schakelen.
In plaats van een optptriac mag je ook een relais gebruiken waarvban de kontakten die 220 V netspanning schakelen.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
rahiel



Geregistreerd op: 19-10-2004
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Do 28 Okt 2004, 13:24    Onderwerp: Reageer met quote

welke relais zou ik dan moeten hebben want aan mijn uitgang van mijn pc heb ik een spannig van 5 V
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11178
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Do 28 Okt 2004, 14:06    Onderwerp: Reageer met quote

Bij conrad:
De 50 20 47 -08 is 5 volt met een maak kontakt
De 50 39 34 -08 is 5 volt met een wissel kontakt.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
rahiel



Geregistreerd op: 19-10-2004
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Do 28 Okt 2004, 18:22    Onderwerp: Reageer met quote

zijn die nummers artikelnummers?
en kun je me ook vertellen hoe deze relais heten (als het artikelnummers zijn)
koop niet bij conrad heb er geen in de buurt Embarassed
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Mat Janssen
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 10-12-2003
Berichten: 11178
Woonplaats: nederweert

BerichtGeplaatst: Do 28 Okt 2004, 18:52    Onderwerp: Reageer met quote

Die nummers zijn artikel nummers en bij conrad daar kun je via de post of internet of zo bestellen.
_________________
signature ruimte te huur Wink
Verhuurd Exclamation
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Schakelingen Online Forum Index -> Digitaal Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1                     

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Je mag geen attachments plaatsen in dit forum
Je mag bestanden downloaden in dit forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group and phpBB SEO